Welkom

Van harte welkom op Diesels weblog! Wij zijn Harry en Suzanne en wonen in een dorpje onder de rook van 's-Hertogenbosch. Wij zijn de trotse eigenaars van een hele lieve labrador. Zijn naam volluit is Brittany's Diesel van de Waterrakkers. Hij is geboren op 2 maart 2007. Na een hele leuke tijd met zijn broer en 9 zusjes is hij op 24 april 2007 bij ons komen wonen.

Uitslagen G&GB
19-04-2009 HSV Tiel - 295,5 punten (U) 1ste, 4 steden
16-05-2009 KC OSS - 260 punten (U) 2de, diploma/examen

Uitslagen G&G1
13-12-2009 KC OSS - 303 punten (U) 1ste, clubexamen
21-03-2010 KC OSS - 282 punten (U) 3de, diploma/wedstijd

PitaPata Dog tickers

maandag 12 november 2007

Diesel is geopereerd!

Vandaag moest Diesel om 08:00 uur in de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht zijn. Het was ontzettend druk op de A2 en de A27 en hebben veel file gehad maar we waren gelukkig net op tijd. We hebben kennis gemaakt met de Specialist Orthopedie-Chirurgie, de heer dr. L.F.H. Theyse. Hij heeft Diesel eerst uitgebreid onderzocht en verklaarde dat hij gezond genoeg was om te opereren. Hij was als eerste aan de beurt en zou om 09:00 uur geopereerd worden.
Diesel kreeg in de wachtruimte een spuitje maar was nog best wakker toen ze ons kwamen halen. Ik was erbij toen hij werd geschoren, een infuus kreeg en op een monitor werd aangesloten. Toen hij zalf in zijn oogjes kreeg, sliep hij bijna. Daarna nog een spray en een slang in zijn keel. Hij hapte nog één keer naar die slang en toen viel hij eindelijk in slaap. Daarna werd hij op een brancard gelegd en reden ze weg. Jeetje wat zielig was dat zeg!
Tja en dan is het wachten geblazen. Om 11:00 uur kwamen ze ons halen want Diesel werd een beetje wakker. Ik kreeg eerst het verhaal van dr. Theyse te horen en dat was beslist geen leuk verhaal. Diesel wilde toen weer gaan slapen en kreeg nog een spuit om wakker te worden. Toen dit niet hielp hebben ze hem nog iets ingespoten en toen kon hij opstaan en mocht hij mee naar huis.
Dit is het verslag van de operatie die ongeveer 2 uur geduurd heeft

  • Probleemstelling - Beschadiging coronoid elleboog links
  • Uitgevoerde operatie - Arthoscopie elleboog links, beschadigd deel coronoid verwijderd
  • Belangrijke bevindingen - Radioulnair uitgebreide schade. Tevens contactletsel mediale deel humerus
  • Postoperatieve therapie - Steunverband gedurende 24 uur. Gedurende 5 dagen Carprodyl
  • Prognose - Gereserveerd, gezien uitgebreide schade in ellebooggewricht
  • Afspraken voor vervolg - Gedurende 4 weken absolute lijnrusty, daarna telefonisch contact via spreekuur ter evaluatie herstel en eventueel inplannen rechter elleboog
    NB: Rechter elleboog lijkt zowel op röntgenbeelden als klinisch niet duidelijk afwijkend!
    Tja dit had ik dus echt niet verwacht want als je de verhalen op internet mag geloven is de prognose bij jonge honden goed tot zeer goed. Jeetje wat een k*t bericht!
    Diesel heeft best veel pijn en piept af en toe héél zachtjes. Ik vind het heel erg moeilijk om hem zo te zien liggen. Ik heb hem net een pijnstiller gegeven en hoop dat hij hiermee de nacht goed doorkomt. Ik hou jullie op de hoogte van Diesels herstel.

    Diesel weer thuis, na de operatie

Hij is zooooooo ontzettend zielig!

Groetjes,

Harry, Suzanne & een knuffel van Diesel

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Aaaaah Diesel wat zie je er vreselijk zielig uit. Je broer leeft ook erg met je mee hoor! Het is inderdaad zwaar K dat het zo ernstig blijkt te zijn. We duimen en hopen natuurlijk wel op volledig herstel. Het is toch niet eerlijk zo. Je broer wil zo graag nog eens lekker met je spelen en gek doen! Kom op Diesel, laat dat kraakbeen nu goed groeien!!!!

Anoniem zei

hoi hoi wat een ellende aan die kant en wat een tegenvaller
met sharai heb ik de snoepbal gevuld dan was ze ff bezig in de ren en een touw en een knuffel;
6wekens is lang hoor en als ik thuis was mocht ze daar ook gewoon ff los maar pas op dat ze niet op de bank ging
en sharai had medicijnen waar ze de eerste weken wel veel op sliep
en hoe gaat het nu met diesel ?
sterkte aan die kant en knufff voor diesel

Anoniem zei

Hè Diesel, beterschap met je poot.
Probeer nu zo veel mogelijk rust te houden, daar heb je later zeer waarschijnlijk plezier aan, want als je elleboog goed geneest dan mag je later best wel eens rennen. Misschien niet te veel, maar wel af en toe.
Dikke knuffel van Trijnie en een lik van Kyra

Anoniem zei

Goh wat een tegenvaller voor jullie zeg!! En het ziet er zo inderdaad meteen erg zielig uit ook nog...Maar als je goed rust houdt mag je straks na een goed herstel misschien wel weer een keertje lekker ravotten samen??!! Heel veel beterschap,een spoedig herstel en Diesel laat je maar lekker verwennen nu je zo'n pech hebt!Heel veel liefs van Romée en Yade,Koen en Ingrid

Photobucket