Welkom

Van harte welkom op Diesels weblog! Wij zijn Harry en Suzanne en wonen in een dorpje onder de rook van 's-Hertogenbosch. Wij zijn de trotse eigenaars van een hele lieve labrador. Zijn naam volluit is Brittany's Diesel van de Waterrakkers. Hij is geboren op 2 maart 2007. Na een hele leuke tijd met zijn broer en 9 zusjes is hij op 24 april 2007 bij ons komen wonen.

Uitslagen G&GB
19-04-2009 HSV Tiel - 295,5 punten (U) 1ste, 4 steden
16-05-2009 KC OSS - 260 punten (U) 2de, diploma/examen

Uitslagen G&G1
13-12-2009 KC OSS - 303 punten (U) 1ste, clubexamen
21-03-2010 KC OSS - 282 punten (U) 3de, diploma/wedstijd

PitaPata Dog tickers

vrijdag 9 november 2007

Nog 3 dagen en dan ... ...

Nog 3 dagen en dan ... ... ... is het zover! Dan gaan ze in Utrecht de Arthroscopie uitvoeren aan Diesel zijn linker elleboog. Ik heb weer het een en ander opgezocht op internet en kwam het volgende tegen:


Arthroscopie is een techniek, die gedurende de laatste 10 jaren in de dierengeneeskunde meer en meer populair is geworden. Tijdens een Arhroscopie wordt door een klein gaatje van ongeveer 3 mm met een camera in het gewricht gekeken om een diagnose te bevestigen of om in twijfelachtige gevallen een diagnose te stellen! Maar er kan niet alleen een diagnose worden gesteld, ook kan er direct behandeld worden. Deze techniek wordt vooral gebruikt in de elleboog en de schouder.

Veel voorkomende indicaties zijn:
Elleboog:
  • Elleboogdysplasie (ED) met LPC en OCD
  • Diagnostische arthroscopie bij onduidelijke röntgenfoto's

Schouder:

  • OCD
  • Biceps pees abnormaliteiten
  • Scheur in de banden of capsule
Voordelen van de Arthroscopie voor de patiënten zijn:
  1. De ingreep is minimaal belastend voor de patiënt en voor het gewricht.
  2. Snelle ingreep. (afhankelijk van de omvang van de verandering)
  3. Minder tijdverlies dan met een normale operatie: de beide gewrichten kunnen in één behandeling, dus in één narcose-sessie worden behandeld. Dit verminderd de snelheid in de voortgang van slijtage in het andere gewricht. Kan op jonge leeftijd worden uitgevoerd.
  4. Er is een veel beter overzicht dan met een normale operatie.
  5. Diagnose en therapie in één behandeling.
  6. Minder napijn dan bij een operatie.
  7. Minder complicaties na de ingreep.
  8. Sneller herstel na de ingreep.
Nu ik dit zo allemaal lees krijg ik toch weer de hoop dat het allemaal mee gaat vallen met Diesel. Ik heb afgelopen week gehoord dat ze echt beide ellebogen tegelijk kunnen behandelen. Ik zal eens vragen aanstaande maandag of ze dat bij Diesel ook niet kunnen doen. Het zou in elk geval fijn zijn, niet alleen voor Diesel maar ook voor ons!



Ik hou jullie op de hoogte!

Groetjes, Suzanne

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Met zo'n prachtig staaltje techniek gaat het helemaal goed komen met Diesel hoor! Zijn broer wil nog wel met hem kunnen spelen over een paar maandjes! Heel veel sterkte maandag. We zullen allemaal voor jullie duimen!

Anoniem zei

hoi:

Heel veel sterkte voor maandag 12 november..een spannende dag!
We zullen aan jullie denken..kop op:het komt vast allemaal op zijn pootjes terecht , het heeft alleen zijn tijd nodig!!Liefs van Romée,Yade,Koen en Ingrid

Photobucket