Welkom

Van harte welkom op Diesels weblog! Wij zijn Harry en Suzanne en wonen in een dorpje onder de rook van 's-Hertogenbosch. Wij zijn de trotse eigenaars van een hele lieve labrador. Zijn naam volluit is Brittany's Diesel van de Waterrakkers. Hij is geboren op 2 maart 2007. Na een hele leuke tijd met zijn broer en 9 zusjes is hij op 24 april 2007 bij ons komen wonen.

Uitslagen G&GB
19-04-2009 HSV Tiel - 295,5 punten (U) 1ste, 4 steden
16-05-2009 KC OSS - 260 punten (U) 2de, diploma/examen

Uitslagen G&G1
13-12-2009 KC OSS - 303 punten (U) 1ste, clubexamen
21-03-2010 KC OSS - 282 punten (U) 3de, diploma/wedstijd

vrijdag 8 mei 2009

Héél véél sneeuw in Zwitserland!

We zijn weer thuis! Diesel en ik zijn op hondenvakantie geweest in Crans-Montana in Zwitserland. Onze vakantie had er eigelijk zo uit moeten zien: lange wandelingen, trainingen en 's avonds wat theorie over onze honden maar het liep een beetje anders dan gepland ... ... ... want ook het weer in Zwitserland is onvoorspelbaar ... ...

We zijn vertrokken op zaterdag 25 april. Ingrid en Nino waren al vroeg bij ons zodat we om 06:00 uur 's morgens al op weg waren naar het bos. Daar konden de honden lekker een uurtje rennen en spelen voordat we vertrokken richting Zwitserland.

Het weer onderweg was schitterend zodat we de verleiding niet konden weerstaan om ietsje vaker en langer te stoppen onderweg zodat de honden lekker konden spelen en wij daarna nog even op een terrasje neer konden strijken om eens uitgebreid te genieten van het zonnetje onder het genot van een hapje en een drankje.

Nino vond zijn Mc flurry onweerstaanbaar lekker!

Maar ja als je zo aan het genieten bent van het zonnetje en al dat lekkers dan vliegt de tijd voorbij en plots kwamen we erachter dat we de klok van 19:00 uur niet zouden gaan halen op deze manier dus besloot Ingrid om het laatste stuk eens even goed gas te gaan geven om toch nog op tijd te kunnen komen ... ... ... ... maar het liep toch wéér ietsjepietsje anders!
Op een gegeven moment kwamen we erachter dat de routemiep bleef hangen, ze was namelijk uit het infuus getrild. Toen we de routemiep opnieuw opgestart hadden bleek dat we verkeerd gereden waren en moesten we weer een heel eind terug ... ... toen we eindelijk weer op de goede weg zaten kregen de honden het op hun heupen en begonnen héél gezellig met elkaar te doen. Iets té gezellie naar onze zin dus moesten we wéér stoppen. Kijk maar eens!
Dit was echter niet de laatste stop want we kwamen erachter dat we ook nog moesten eten want het eten in het chalet was allang op als we daar aan zouden komen! Dus ... ... ... ... iedereen (ja ook degene die later aangereden waren dan wij) was inmiddels geariveerd en wij presteerde het om aan te komen in Crans-Montana om 22:30 uur! Van de ene kant voelde ik me wel lullig tegenover mijn mede vakantiegangers maar van de andere kant ... ... en eerlijk is eerlijk ... ... ... we hebben wel genoten onderweg! De reis op zich was op deze manier wel héél relaxed en da's toch ook heerlijk nietwaar?

Diesel had het vanaf dag 1 al helemaal naar zijn zin in het chalet. Ik had een kleed voor hem op de grond gelegd met wat speeltjes. Hij heeft er misschien 3 nachten op gelegen toen hij ondekte dat het bed naast me vrij was ... ... tja ik kan hem natuurlijk geen ongelijk geven :-)

Ons uitzicht vanaf het balkon

De broertjes waren nu ook buurtjes van elkaar :-)

Diesel had zijn plekkie al snel gevonden


Zondag 26 april,
Vandaag hadden we mooi weer met af en toe een wolkje. Het was wel koud maar tussen de wolkjes door scheen er toch een heerlijk zonnetje. Na het ontbijt gingen we een wandeling maken van ongeveer 2 uur dus Diesel kon ook lekker mee. Ik heb mijn hart vastgehouden de eerste dag! We waren aan het lopen en ik dacht nog: Jeetje wat steil is het hier allemaal zeg! Zou dit wel goed zijn voor Diesel zijn ellebogen? Is dit wel verstandig? Tja zulke gedachten kwamen bij me op. Ook was ik superbang dat het mis zou gaan. Maar Diesel vond al snel zijn draai en liep behendig de steile heuvels op en af al spelend met de andere honden of hij nog nooit anders gedaan had. Op een alpenwei vol met krokussen kregen we onze eerste frisbee les het ging hier puur om de werptechniek. Later in de week zouden we dit gaan doen met hond maar zo ver is het niet gekomen!

Het frisbee werpen, zonder hond

Ook moesten de honden een voor een een apporteervoorwerp ophalen dit om te kijken welke honden konden apporteren en welke het nog moesten leren want later in de week zouden we nog verschillende apporteeroefeningen krijgen. Hier en daar lag er nog een "hoopje" sneeuw zodat we lekker met een plastic zak van de berg af konden roetsen!

Ingrid met in haar kielzog de broertjes!

Diesel let héél goed op zijn vrouwtje :-)
Tja ... ... ze zou er eens vandoor gaan!

En het ging hard hoor!

Een botsing kon niet uitblijven, Oeps!

Het uitzicht was prachtig!

Maandag 27 april,
Tijdens onze tweede wandeling begon het te regenen en het bleef regenen! Zeik en zeiknat waren we met z'n allen!

Maar goed we lieten ons niet kennen en liepen gewoon door :-) We zijn op weg gegaan naar een waterval. Deze wandeling duurde niet zo heel lang hoor, ik geloof dat we in totaal zo'n 2,5 uur gewandeld hebben. Van trainen kwam het deze dag er niet meer van!

Daar helemaal bovenaan moesten we zijn!

Een heel smal bruggetje boven een waterval

Kita werd door haar vrouwtje geholpen

Diesel zag zijn vrouwtje en rende haar ... ... ...

... ... ... ondersteboven!

Eenmaal weer terug in het chalet stond er een overheerlijke warme appeltaart met dampende koffie op ons te wachten die we met z'n allen soldaat hebben gemaakt en daarna een lekkere hete douche. De rest van de avond hebben we lekker met z'n allen bankje gehangen. Toen we 's avonds even de honden gingen uitlaten merkten we dat de regen overgegaan was in natte sneeuw en de natte sneeuw werd 's nachts échte sneeuw die lekker bleef liggen! Oh oh dat beloofde nog wat voor de volgende dag!

Dinsdag 28 april,
Vanmorgen werden we wakker in een wondere witte maar mistige wereld! De bergen kon je niet meer zien. Ik besloot voor vandaag maar eens een "rustdag" te houden voor Diesel. Ingrid bleef ook in het chalet vandaag dus zijn we er, samen met onze hondjes, erop uit getrokken. We zijn de skihelling opgelopen en daar lag me toch een berg sneeuw! En het sneeuwde nog steeds!

Diesel vond het prachtig! Hij heeft afgelopen winter natuurlijk thuis ook sneeuw gehad maar dat was vergeleken met hier slechts een hoopje poedersuiker. Hier was er afgelopen nacht ruim één halve meter sneeuw gevallen dus Diesel had dé dag van zijn leven en het bleef sneeuwen! Hij rende en rolde samen met zijn broertje heerlijk door de sneeuw en zakte op sommige plaatsen zover de sneeuw in dat je alleen nog maar een bruine streep zag.


Woensdag 29 april,
Omdat er vandaag een wandeling gepland was van ruim 8 uur zijn Diesel en ik vandaag weer in het chalet gebleven. Ik was echter niet alleen, Ingrid en Yvonne besloten op het laatste moment dat ze ook niet meegingen dus wij weer naar "onze" skihelling. Het sneeuwde nog een beetje maar het was niet meer zo erg als gisteren. De mist begon al aardig op te trekken dus hebben we de honden maar gebruikt als fotomodel en dat was een supergoed idee.
NinoEn Diesel


Donderdag 30 april,

Na een dagje rust kon er wel weer een wandeling vanaf! Dus wij zijn vandaag meegegaan en hebben we een wandeling gehad van 5,5 uur! Het was droog en af en toe scheen er, tussen de bewolking door, een zonnetje. We zijn vandaag op 1800 meter hoogte geweest en dat was leuk! Echt super, kleine paden en soms zo steil omhoog dat het afzien was! Je moest wel goed uitkijken waar je liep want je zakte soms wel tot je knieën de sneeuw in en neem maar van mij aan ... ... dat is erg zwaar hoor!


De honden rennen en spelen lekker in de sneeuw!
Af en toe even uitrusten op een bankje

Natuurlijk waren er ook knuffel momentjes!


Een steile klim volgde ... ...
en zo kwamen we op Route du Sex! écht waar!

Samen met Diesel op weg naar de top van de berg!


Eindelijk we zijn er! De top is bereikt!
Kijk, zo ver kon je wegzakken in de losse sneeuw!


Vrijdag 1 mei,
Yes yes yes! Vandaag zijn we nog hoger (1955 meter) wezen wandelen op weer een andere plek. Het was er mooi hoor maar er is één nadeel. De gondels werken niet meer dus de heenweg was weer afzien maar het was allemaal de moeite waard hoor. Het was schitterend! Op de eerste plaats hadden we supermooi weer! De zon scheen zo fel dat je lekker in je t shirt door de sneeuw kon banjeren! Geweldig!!! Toen we na 4 uur weer bij de auto kwamen vielen de honden om! Ze waren kei en kei moe! Moe maar voldaan!

Diesel had er zin in!

Met Diesel door een lange donkere tunnel
op weg naar de stuwmeren! Maar de weg was geblokeerd vanwege het ijs.

Dus wij weer terug!

Het was warm in de bergen


Terwijl de andere honden lekker uitrusten ... ...

... ... is Diesel druk aan het spelen met Lucas!

Terug beneden, liggen de baasjes bij te komen!

En niet alleen de baasjes ... ...
Nino heeft het zo te zien ook helemaal gehad!


En Diesel? Hij was net als zijn broer ... ...

Kei en kei moe! En was binnen één minuut in dromenland!

Diesel heeft het héél goed gedaan deze week. Hij luisterde goed en vond het heel gezellig met zijn broer en de andere hondjes. Ook zijn ellebogen hebben het héél goed volgehouden. Niets geen kreupelheden maar slechts, net zoals de andere honden, een beetje spierpijn de laatste dag! Ik had dus ook in Zwitserland een "gezonde"hond! Diesel heeft de tijd van zijn leven gehad en er ook écht van genoten! Kijk en daar doe je het allemaal voor toch?

Natuurlijk zijn dit lang niet alle foto's. Alle foto's van deze Hollie Deeeeeee staan op 2 dvd's want er zijn in totaal maar liefst 3109 foto's gemaakt! Alleen heb ik een klein probleempje! Mijn dvd's slaan telkens vast zodat ik deze foto's helaas niet op kan slaan. Maar goed, ook daar wordt aan gewerkt! Zodra ik de foto's heb bewerkt zal ik er nog een leuk filmpje van maken hoor! Dus die houden jullie nog tegoed van mij!

Groetjes Suzanne

én een hele dikke poot van Diesel!

11 opmerkingen:

Margré zei

Tjonge tjonge diesel wat heb jij een super leuke sneeuw vakantie gehad! Wat een prachtige foto,s zijn er gemaakt en wat heeft je vrouwtje er een mooi uitgebreid verslag van gemaakt zeg!

Je hebt vast met volle teugen genoten!

Groetjes,
Margré

Mieke zei

Zo Diesel, jij hebt de vakantie van je leven gehad. Lekker in de sneeuw rondbanjeren met je grote broer.

Je vrouwtje heeft er weer een mooie fotoverhaal van gemaakt.
Oja, Diesel voor de volgende keer hè, moet je je vrouwtje niet omver lopen. Ze kan wel zelf lopen hoor.

Groeten en poten Mieke en Willow.

Nino zei

Balen hè broer al die vlakke droge paden hier. Ik mis de steile bergen met sneeuw!!! Als je nu over de grond gaat rollen wordt je hele vacht vies, dat hadden we daar niet :-)
En gelukkig is alles goed gegaan met je poten, misschien kunnen we dan ooit nog een keer onze baasjes mee vragen naar een sneeuwvakantie!

Ingrid (baasje van Nino) zei

Ja, zo kan het verslag ook, hahaha.
Het is jammer dat de tijd ontbreekt om nog een uitgebreide fotoreportage op de log te zetten. Pfff, daar moet ik nog helemaal mee beginnen.
Ik was al blij dat ik dat korte reisverslag had gemaakt :-)
Sterkte met de dvd's en straks het uitzoeken van die zooi! We hebben er in ieder geval een leuke vakantie van gemaakt!

Anoniem zei

Hi Diesel,

Zo hé wat heb jij een heerlijke sneeuw vakantie gehad zeg! Je vrouwtje heeft lekker veel foto's geplaatst en een heel leuk verslag ervan gemaakt.

En jij? ... ... jij hebt alleen maar met volle teugen genoten ... ... en gelijk heb je.

Leuk zo'n vakantie samen met je broer.

Dikke knuffel van Cindy en een poot van Silva

wendy zei

Hey Diesel en Suzanne...
Zo te zien hebben jullie erg genoten! (ben stiekem wel een beetje jaloers,hoor!hahaha)
Super dat het zo goed is gegaan met Diesel en zijn pootjes. Toppie!
En als ik het zo lees ,heeft niet alleen Diesel met zijn broer plezier gehad,maar deden de vrouwtjes er ook niet voor onder...
En dat is toch het belangrijkste...plezier hebben!
MMaar ik denk ,DIesel,dat jij niet bang oeft te maken dat het hierbij blijft...Er komt vast nog een keer een herhaling samen met je broer en zijn vrouwtje...
Ben nu al benieuwd naar het foto-filmpje...

groetjes Wendy en een poot van die twee hier...

Anoniem zei

Prachtige foto's van de honden echt geweldig ook dat diesel het zo goed heeft volgehouden knap hoor. Maar echt geweldige foto's maarja wat wil je met van die supermodellen van honden. Haha groetjes van angelique en de dierentuin uit sittard

ria en syl zei

beste suzanne en diesel, wat een geweldig mooie reportage (alweer), of zoals jullie op z'n brabants zeggen; KEIGAAF!!!!
nino is zo te zien een echte broer van diesel, zeker net zo fotogeniek.
tijdens het kijken naar de foto's beseften we ons dat een jaar geleden deze vakantie misschien nog wel voor onmogelijk werd gehouden en nu beklimmen jullie samen de hoogste berg(en) een topprestatie!!!!
de foto van diesel gemaakt voor de tunnel is net onze denzel, dezelfde geinige/guitige blik, dan kun je toch wel zien dat het halfbroertjes zijn.
de foto met diesel met zijn kop in/op de sneeuw is echt helemaal te gek.
we houden contact, liefs ria, syl en een high five van denzel(tje)

Yvonne zei

Zo wat hebben jullie genoten zeg!! Prachtig wat een verhaal! Lijkt me geweldig!!! Fijn ook dat het met zijn poten zo goed ging!!

Prachtige foto's heb je gemaakt! Vooral die laatste, die is helemaal gaaf!!

Veel nageniet plezier!! En bedankt voor je uitgebreide verslag, zodat wij kunnen meegenieten!!

Liefs Yvonne en de mannen;)

jeanet, lizzy en Gijs zei

wat een super vakantie hebben jullie gehad zeg!!
wat een geweldige foto's SUPER!!!

Marloes zei

Zo wat een geweldige vakantie hebben julllie gehad zeg ... En dankzij de prachtige foto's en leuke tekstjes kunnen wij ook lekker mee genieten!

Ben ook heel blij te horen dat het zo goed is gegaan met Diesel op deze mooie vakantie!

Enne uh het zijn 2 pracht honden die 2 broers ... ...

Groetjes Marloes