Welkom

Van harte welkom op Diesels weblog! Wij zijn Harry en Suzanne en wonen in een dorpje onder de rook van 's-Hertogenbosch. Wij zijn de trotse eigenaars van een hele lieve labrador. Zijn naam volluit is Brittany's Diesel van de Waterrakkers. Hij is geboren op 2 maart 2007. Na een hele leuke tijd met zijn broer en 9 zusjes is hij op 24 april 2007 bij ons komen wonen.

Uitslagen G&GB
19-04-2009 HSV Tiel - 295,5 punten (U) 1ste, 4 steden
16-05-2009 KC OSS - 260 punten (U) 2de, diploma/examen

Uitslagen G&G1
13-12-2009 KC OSS - 303 punten (U) 1ste, clubexamen
21-03-2010 KC OSS - 282 punten (U) 3de, diploma/wedstijd

PitaPata Dog tickers

dinsdag 8 juli 2008

Met Diesel naar een Orthomanuele dierenarts

Het ging 5 maanden hartstikke goed met Diesel tot ... ... ... ... zondag 29 juni jl. Ik kwam beneden en schrok me helemaal kapot! Diesel (vrolijk als altijd) kwam me uitbundig begroeten maar kon bijna niet meer lopen. Wij zijn ons kapot geschrokken! Ik heb hem een tablet Rimadyl gegeven en rust, héél véél rust. Maandag 30 juni jl. ging het al ietsje beter maar liep hij duidelijk nog kreupel dus ik naar onze dierenarts. De dierenarts zei: tja hij heeft nu eenmaal flinke artrose en moet toch het leven gaan leiden van een oude hond. Ik heb tegen hem gezegd dat ik dat niet wil en niet kan. Diesel is pas 16 maanden oud en moet gewoon het leven hebben als die van een jonge hond. Oké ik heb mezelf er al bij neergelegd we met Diesel geen behendigheid of jachttraining kunnen gaan doen. In plaats daarvan doen we gehoorzaamheids trainingen (VEG) maar om hem nu als een vloerkleed te gaan gebruiken. NEE! Via het ChoclatGoldies forum ben ik terecht gekomen bij een orthomanuele dierenarts, mevr. Aharon en daar zijn we vandaag geweest.
Mevr Aharon zei op de eerste plaats dat Diesel qua bouw heel goed in elkaar stak. Ze vond hem een prachtige hond met de juiste verhoudingen. Zijn gewicht was ook heel goed voor zijn bouw hij weegt nu 31.25 kg. Ze vroeg wat ik hem te eten gaf (Eukanuba Join Mobility) Ik vertelde dat hij de afgelopen week Rimadyl gehad had, alleen minder dan wat hij moest krijgen omdat ik die pillen nog had liggen. Verder vroeg ze of Diesel op de bank mocht (NEE) traplopen (NEE) en hoe hij in en uit de auto ging (TILLEN, Pffffff!) Ik vertelde dat hij na de scopie aan zijn ellebogen, in een bench met konijnenren in de woonkamer had gezeten en hoe ik het wandelen opgebouwd heb en dat we sinds een paar weken ook aan het zwemmen waren. Toen kreeg ik een compliment van haar! Ze zei dat ik het perfect gedaan heb en nog steeds perfect deed, dat kon ze zien aan zijn goede spieropbouw!! Jeetje wat een opluchting zeg! Ik vertelde haar ook dat het zo'n 5 maanden achter elkaar goed was gegaan en dat ik denk dat hij toch op een of andere manier overbelast was.
Eerst voelde ze zijn rechter elleboog maar die voelde heel goed. Daarna was zijn linker elleboog aan de beurt. 2 botjes zaten naast elkaar maar die horen onder elkaar te zitten. mevr. Aharon heeft die toen meteen goed gezet dmv kraken. Ze zei nog: dit gaat pijn doen maar Diesel gaf geen kick, stond lekker relaxed te kwispelen met zijn staart. Ook heeft ze bij de achterbekken iets gekraakt en in zijn rug, wellicht dat hij daar last van had en te veel op zijn voorhand liep daardoor. Ik heb meekregen van haar: Doils arthrosis en Rimadyl voor 14 dagen. Diesel moet 2 weken 4 a 5 maal daags zo'n 15 tot 20 minuten aangelijnd lopen (rechtlijnig op verhard wegdek) Verder zo veel mogelijk rust. Hij mag wel zwemmen maar niet te lang en 4 dagen voordat ik terug moet komen bij mevr Aharon moet ik Diesel los laten lopen om te kijken hoe dat gaat. 21 juli as gaan we terug naar Noorden en dan hoop ik dat wij het wandelen weer op kunnen gaan bouwen.
Voor iedereen die meer informatie wil hebben verwijs ik door naar de website van Drs. Aharon. Het adres is: http://www.kreupeldier.nl/

Ik hou jullie op de hoogte!
Groetjes,
Suzanne

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben heel blij dat je van die arts zoveel compliementen hebt gekregen. Dat is goed voor je zelfvertrouwen. Ik wist al dat je ontzettend goed omgaat met hem, maar het is altijd heel fijn om dat van een echte specialist te horen.
21 juli (juni lijkt me wat ver weg...haha) wordt weer een spannende dag voor je. We duimen dat het heel goed zal gaan met Diesel en dat jullie dan ook weer wat rust krijgen. Want het is ontzettend zwaar voor jullie zo.

Anoniem zei

het is gelukkig alweer bijna 21 juli, ik ben heel benieuwd wat ze dan gaat zeggen!!!!

dikke knuffel voor Diesel!!!!

Jeanet Lizzy en Gijs

Photobucket