Welkom

Van harte welkom op Diesels weblog! Wij zijn Harry en Suzanne en wonen in een dorpje onder de rook van 's-Hertogenbosch. Wij zijn de trotse eigenaars van een hele lieve labrador. Zijn naam volluit is Brittany's Diesel van de Waterrakkers. Hij is geboren op 2 maart 2007. Na een hele leuke tijd met zijn broer en 9 zusjes is hij op 24 april 2007 bij ons komen wonen.

Uitslagen G&GB
19-04-2009 HSV Tiel - 295,5 punten (U) 1ste, 4 steden
16-05-2009 KC OSS - 260 punten (U) 2de, diploma/examen

Uitslagen G&G1
13-12-2009 KC OSS - 303 punten (U) 1ste, clubexamen
21-03-2010 KC OSS - 282 punten (U) 3de, diploma/wedstijd

PitaPata Dog tickers

zondag 6 mei 2007

Imke, Bente & Diesel

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover!! De kinderen van Harry hebben kennis gemaakt met Diesel! Imke (5 en heel erg wijs) en Bente (2) zijn twee hele leuke spontane meiden. Om de week zijn ze beide een weekendje bij ons. Ze hadden al veel over Diesel gehoord maar ze hadden hem nog niet in het echt gezien. Dat komt omdat de puppy kijkdagen bij Joke iedere keer verkeerd vielen. Of de kinderen waren niet bij ons of wij konden zelf niet naar Heemskerk toe vanwege andere verplichtingen. Het nest was groot en op de vrije weekenden van Joke wilde wij haar daarmee niet lastig vallen. (Joke heeft natuurlijk ook wel eens iets anders te doen)
Hoe dichter de datum 24 april in zicht kwam hoe spannender het werd voor Imke. Imke zat namelijk helemaal vol van Diesel en ze vertelde aan iedereen die het maar horen wilde dat pappa Harry en Suzanne een Labrador hadden gekocht en dat zij het baasje zou worden van Diesel. Vorige week heeft ze nog naar ons gebeld om te vragen hoe het met hem ging en vooral of hij wel lief genoeg was. Bente noemt Diesel de waf waf en vind alles wel best. Natuurlijk bekeken we vaak samen zijn weblog en zo hebben we ze langzaamaan op de komst van Diesel voorbereid. Nu werd het lange wachten dan toch uiteindelijk beloond. Dit weekend hebben ze Diesel dan eindelijk in echt gezien en ze waren meteen helemaal verliefd op hem! (en dat heeft hij geweten ook!) Diesel was na het weekend helemaal Knock Out van al die aandacht en de vele knuffels die hij gekregen heeft!
Wij waren er in het begin een beetje huiverig voor omdat Diesel nogal onstuimig en behoorlijk wild kan zijn maar het is ons wel opgevallen dat hij met de meiden toch een heel stuk voorzichtiger is dan met ons. Natuurlijk verliep niet alles vlekkeloos. Diesel heeft inderdaad Bente een keertje omver gesprongen en Imke hield een speeltje omhoog en was ermee aan het zwaaien. Toen wilde hij dat speeltje afpakken en greep haar per ongeluk in haar arm. (een heel klein schrammetje). Nou dat was wel even schrikken natuurlijk! Imke zei tegen Harry: papa ik heb bloed want Diesel heeft mij "gebeten". Harry heeft haar toen duidelijk gemaakt dat hij dat per ongeluk heeft gedaan en ook dat hij nog maar een puppy is wat nog een hele hoop moet leren. Hij heeft Imke ook geleerd waneer ze foei tegen Diesel moet zeggen maar ook dat zij hem moet belonen als hij wel goed naar haar luistert. Achteraf was het best wel lachen hoor. Ze vertelde later tegen mijn zus (héél erg stoer en zo keek ze er ook bij) dat ze een liteken had omdat Diesel haar had "gebeten" en ook dat ze niet gehuild had want het deed helemaaaaaaal geen pijn hoor! (Echt niet)
Natuurlijk moest Diesel van tijd tot tijd gecorrigeerd worden. Dit vond Imke niet zo leuk omdat dat "zielig" was voor Diesel. Wij hebben haar uitgelegd dat het soms wel moet omdat hij moet leren wat wel en wat niet mag. Ook andersom hoor! We leken af en toe wel twee politieagenten! Ze moeten leren dat Diesel geen speelgoed hond is en dat hij altijd naar hen toe moet komen en niet andersom. Dat (als ze heel hard rennen) Diesel hen dan achterna komt en daarbij ook in de kleding gaat bijten als hij ze eenmaal te pakken heeft. Ze mogen geen trekspelletjes met hem doen. (vanwege de rangorde). Ook moeten ze Diesel van tijd tot tijd met rust laten en hem lekker laten slapen! Enne, dat laatste dat was toch wel heel erg moeilijk!
De eerste kennismaking met Diesel.
(Bente, Harry, Diesel en Imke)

Bente was helemaal niet bang voor Diesel!

Diesel lag eerst de hele tijd bij Bente op schoot
en dat vond Imke helemaal niet leuk!

Samen naar Diesel kijken omdat hij gek doet.

De emmer met ballen werd op het gazon omgekieperd
maar Diesel had alleen oog voor de emmer.

Hij pakte de emmer op en rende ermee weg!

Diesel, je mag best met mijn telefoon spelen hoor!

Ik heb liever die ballen! Die kan ik kapot bijten!

Imke samen met haar allergrootste vriend!

Na al dat spelen,
val je natuurlijk als een blok in slaap!

Ojee, wat duurt dat lang voor hij dan weer wakker is!

Imke is helemaal verliefd op Diesel.
En Diesel op Imke!!

Hé slaapt Diesel nu alweeheeer!
Dan krijgt hij snel een kusje hoor.
(want dan slaapt hij veeeeeel lekkerder)

's Morgens moest er een liedje voor hem worden gezongen
en kreeg hij een hele serenade over zich heen!

's Middags even wandelen in de polder met Diesel!

Diesel heeft eindelijk de vijver ontdekt!

Hij heeft ook kennis gemaakt met Revel!

Tot slot nog even poseren!

Hé hé, eindelijk rust, dacht Diesel zondagavond.

Hij heeft de hele avond in zijn bench liggen pitten!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Haha, Nino wordt er al moe van als ie ernaar kijkt :-)
Zo te lezen ben je zelf ook wel aan wat rust toe! Wel fijn dat het goed gegaan is, dat is toch wel een geruststellende gedachte voor het volgende weekend.
Van wie is de kat waar hij mee kennisgemaakt heeft? Mijn katten snappen de liefde van Nino nog niet helemaal. En toen Dribbel een koppie aan Nino wilde geven schrok hij zich rot en ging er vandoor. Tja, best moeilijk voor ze om elkaars liefde te snappen :-)

Photobucket